accordionapplearrow-btnarrow-downarrow-left-simplearrow-leftarrow-right-simplearrow-rightcard-arrowcheckconfigurecta-arrowcz-flagdownloaddropdowngoogle-playicon-testinfologo-symbol-currentcolorlogo-symbolmailmessengerphonepinplayplusquotesocial-besocial-fbsocial-igsocial-pinsocial-vimeosocial-youtubespintreezoom

Češki WPC podovi

Kompozitni podovi Terafest®

Češki podovi od kompozitnog materijala su prekrasni, visoke kvalitete i dugotrajni. U Woodplasticu svakoj Terafest® dasci posvećujemo potrebnu pažnju. To počinje odabirom kvalitetnog drva iz obnovljivih izvora i odabirom netoksičnog i recikliranog polietilena. Konačni čist proizvod dobivamo ekstruzijom završene patentirane smjese koristeći preciznu lasersku tehnologiju.

Upoznajte Terafest® deckings

Teksture podnih ploča

Serija Forest

Izgled koji asocira na luksuzno egzotično drvo

Serija Natur

Izgled prirodnog drva s godišnjim prstenovima

Serija Rustic

Površina podsjeća na rascijepljeno drvo

Serija Grove

Žljebasta površina za veću sigurnost

Serija Smooth

Glatka brušena površina za bezvremenski izgled

Terafest® traje
Više radosti, manje brige

Može biti prekrasna daska sa završetkom koji podsjeća na egzotično drvo. Može biti široka MAX daska s baršunasto glatkom površinom i finim zrnom koje skriva prljavštinu. Zahvaljujući velikom izboru nijansi boja, užitak je birati. Volite li svijetli  drveni ton? Imate osjećaj da sunce uvijek sja na vašem podu. Ili preferirate luksuznu ebenovinu? Prirodni izgled boja Terafest® dasaka dizajniran je da se uklapa u okolinu koju volite.

Što god odabrali, jedno je sigurno: pod od provjerenog češkog proizvođača trajat će desetljećima. Uvijek će ostati prezentabilan, siguran i ugodan na dodir. Bez krhotina, lomova ili promjene boje. Terafest® daske mogu podnijeti velika opterećenja. Ne samo da minimalno upijaju vodu, već su i otporne na kemikalije za bazene i morsku vodu. Čak ni intenzivno i dugotrajno izlaganje UV zrakama, jakom mrazu, slojevima snijega, prašini, blatu ili ostacima trave im ne smeta.

WPC podovi
Najbolje rješenje za kuće i bazene

Naše daske su dizajnirane za unutarnje i vanjske prostore u obiteljskim kućama, bazenima, pergolama, staklenicima, balkonima, rezidencijalnim terasama, za izgradnju pješačkih mostova i pristanišnih molova ili za postavljanje uličnog namještaja. Svi proizvodi ispunjavaju stroge kriterije BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) metodologije koja ocjenjuje dizajn i provedbu zgrada s naglaskom na održivost i njihovu ekološku učinkovitost.

Decking za generacije
Prednosti drvo-plastike

Proizvodi od kompozitnog materijala idealni su za vanjsku instalaciju, jer WPC daske imaju sposobnost “samopročišćavanja” kada su izložene djelovanju UV zraka i vode. Zbog toga količina oborina i intenzitet sunčevih zraka koji utječu na vaš pod snažno utječu na učestalost i postupke održavanja.

Terafest decking daske ne zahtijevaju pad prilikom instalacije. Međutim, lagani nagib od otprilike 1 cm na 1 m duljine poboljšava samopročišćujući učinak, pod se brže suši i smanjuje se pojava mrlja od vode i prašine. Pod koji je potpuno ili djelomično pokriven, treba se češće ispirati s većom količinom vode.

Oblikovnost materijala je još jedna velika prednost. Za razliku od WPC materijala koji sadrže, na primjer, PVC, daske Terafest® mogu se savijati toplinom (npr. pomoću pištolja za vrući zrak). To se pokazuje kao značajna prednost za podove s bazenima koji su kružni ili oblika kapljice. Međutim, morate pažljivo raditi kako biste izbjegli sagorijevanje materijala. Daske s uskim profilima najlakše je savijati.

Dogovoriti sastanak
Kako odabrati decking

Naši klijenti dolaze k nama s idejom o tome kako njihov pod treba izgledati, što često može biti stereotipno. Podovi od drva i plastike nude beskonačne opcije boja i bit ćete iznenađeni koliko originalan konačni proizvod može biti. 

Tijekom profesionalne konzultacije saznat ćete o opcijama koje nudi kompozitni materijal i koje će biti idealne za vaš projekt. Stručnjak će vas besplatno posjetiti, savjetovati o izboru dasaka i pomoći vam s dizajnom i izračunom. Najvažnije, uputit će vas na praktične detalje. Koju površinu odabrati kada je vaš pod djelomično pokriven? Kako osigurati da pelud s obližnjeg polja uljane repice nije vidljiv na vašem podu? Koje žljebove odabrati ako uz vaš pod rastu četinjače? Koji raspored polaganja će osigurati minimalne gubitke materijala? Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Isplati li se Terafest?
Koliko košta WPC decking?

Početna investicija u novi pod od kompozitnog materijala može biti veća nego, na primjer, kod europskog drva ili praznog WPC-a. Međutim, velika prednost WPC podova je što ne zahtijevaju održavanje površine. Nije potrebno tretirati ih protiv gljivica koje razgrađuju drvo ili insekata, niti ih uljiti svake godine, kao u slučaju drvenog poda. Ipak će ostati savršeni tijekom mnogo godina. Na kraju ćete otkriti da će se viša početna cijena kompozitnih dasaka isplatiti već u roku od 3 do 5 godina. Pogledajte usporedni vodič koji će vam pružiti bolji uvid u prednosti kompozitnih podova.

Dizajn, mjerenje i izračun cijene poda uvijek su besplatni.

FAQ

Vi nas pitajte

01

Da li mogu sam/a sastaviti pod?

Da – ako pažljivo slijedite upute za montažu koje možete pronaći ovdje.

02

Tko će postaviti moj pod?

Imamo široku mrežu certificiranih partnerskih instalatera koji će vam pripremiti ponudu i profesionalno postaviti pod.

03

Neće li se moje daske na podu izblijedjeti zbog sunčeve svjetlosti?

Terafest® kompozitni materijal se ističe po visokoj stabilnosti boje. Iako postoje blage promjene boje i teksture površine, originalni karakter boje neće se izgubiti tijekom njegovog životnog vijeka. Ovaj proces sazrijevanja boje, koji je najintenzivniji u prvih nekoliko mjeseci nakon instalacije, daje podu prirodan izgled i patinu. Terafest® sadrži otprilike 60% drveta (piljevine) koje – kao prirodni materijal – reagira na utjecaj sunčeve svjetlosti i vode. Već pri prvom izlaganju dasaka vremenskim uvjetima, započinje proces sazrijevanja boje. Voda, uz pomoć sunca, izlučuje lignin i tanin na površinu drva, uzrokujući postupno sivenje drva. Na početku ovog procesa, površina dasaka dobiva žućkastu nijansu, ali ta boja relativno brzo blijedi. Brzina ovog procesa ovisi o intenzitetu sunčeve svjetlosti i oborinama. Homogenost preko cijelog poda ovisi o njegovoj orijentaciji, krovu, pokrivanju namještajem, itd. Zbog toga preporučujemo da ne ostavljate nikakav vrtni namještaj, cvjetne lončanice, suncobrane, roštilje i druge dodatke na podu prvih nekoliko mjeseci, nego ih konstantno premještajte. Za prekrivene podove, preporučuje se zamjena učinaka kiše češćim pranjem vodom. Vrijeme sazrijevanja je oko 3 do 6 mjeseci za otvoren pod i godinu dana za prekriveni pod. Nakon tog razdoblja, površina daske dobiva konačnu nijansu koja više ne mijenja boju, osim ako nije mehanički oštećena.

04

Kako trebam održavati pod?

Terafest® kompozitni materijal postavljen na otvorenom ne zahtijeva dodatnu impregnaciju, bojanje ili lakiranje. Jedino održavanje koje trebate je povremeno ispiranje vodom. Međutim, preporučujemo intenzivnije čišćenje barem dva puta godišnje, kako biste uklonili prašinu, pelud i druge organske nečistoće. Četka (ne žičana četka), sapun i voda ili obični kućanski deterdženti su dovoljni za normalno čišćenje. Također su dostupni posebni deterdženti za WPC materijale. Rizik od klizanja također je značajno smanjen na dobro održavanom podu, posebno kada je mokar. Uvijek se pobrinite da su spojevi između dasaka čisti, jer služe za olakšano oticanje vode i ventilaciju vlage s donje strane poda. Ova preporuka posebno je važeća za profil s prekrivenim spojevima između dasaka.

05

Kakvo je jamstvo?

Produljeno jamstvo od 25 godina za TERAFEST® proizvode odnosi se na sve proizvode od kompozitnog drva protiv gljivica koje razgrađuju drvo, truljenja i insekata u standardnim uvjetima. Za sve ostale slučajeve primjenjuje se jamstvo od 60 mjeseci. Prema ovom jamstvu, zamijenit ćemo oštećene proizvode. Ako se proizvod više ne proizvodi, zamijenit ćemo ga sličnim proizvodom. Nema drugih financijskih ili drugih nadoknada.